Heb jij al een detox kuur bij ons besteld en ben je helemaal ready om te beginnen? Good job! Rest jou alleen nog om met een goede voorbereiding te starten zodat je detox kuur soepel verloopt. Benieuwd naar wat je allemaal moet weten voordat je aan een detox begint? Wij leggen het je uit.

 

Een sapkuur van Sappi bestaat uit 3 fases: de afbouwfase, de detox sapkuur en de opbouwfase. Hoewel iedereen de detox kuur zelf als ‘centrale’ fase ziet, is ook de afbouwfase van te voren erg belangrijk.

Let’s start

Tijdens de afbouwfase ga je je lichaam gedurende 5 dagen voorbereiden op de sapfase. Tijdens deze fase ga je terug naar de basis en eet je voornamelijk onbewerkt voedsel, zaden, noten, groente en fruit. Hiernaast is het ook belangrijk dat je veel drinkt, voornamelijk water en thee.

Het is dan ook belangrijk dat je ook al tijdens de afbouwfase onderstaande producten probeert te vermijden:

  • Zuivelproducten zoals kaas en ijsjes
  • Yoghurt en melk
  • Suiker
  • Gebakken of gefrituurd voedsel
  • Frisdranken en snoep
  • Voeding met toegevoegde suikers
  • Zout
  • Cafeïne
  • Alcohol

Tijdens de detox kuur zelf is het natuurlijk de bedoeling dat je deze producten helemaal vermijdt.  

Food, food, food

Wat je dan wel kunt eten? In het boekje met alle voorbereidingen vind je een uitgebreid voedingsschema met dingen die je kunt eten om je voeding af te bouwen voor de detox kuur.

Na de afbouwfase en de detox kuur zelf is het ook belangrijk om je voeding weer voorzichtig op te bouwen. Dit voorkomt klachten zoals; buikpijn of een opgeblazen gevoel. Ook voor deze opbouwfase hebben we een handig eetschema opgenomen in het voorbereidingsboekje.

Supplementen

Naast deze verandering van je voedingspatroon kun je er ook voor kiezen om dagelijks supplementen in te nemen. Supplementen bevatten extra vezels, vitaminen en mineralen. Als je sport is het aan te raden om naast de sappen ook chlorella te nemen. Tijdens het detoxen krijg je namelijk weinig eiwitten binnen in Chlorella zit 60% eiwitten. Vooral supplementen als Magnesiumsulfaat, Psyllium Husk, Chlorella en Bitterzout zijn aan te raden.

Nu weet je alles om met goede moed aan je detox kuur te beginnen. Heb je nog geen kuur bij ons besteld? Via de webshop bestel je gemakkelijk vandaag nog jouw detox naar keuze. Wil je ook na de kuur op de gezonde tour blijven? Bestel dan een van onze Sappi boxen.