Selecteer een pagina

‘Nog even snel in vorm komen voor de vakantie met behulp van detox sapjes,’ was het doel van Marisa. Die detox sapjes vond ze bij Sappi. Vlak voor haar vakantie in november deed zij een drie daagse kuur om haar lichaam klaar te stomen. Benieuwd naar haar ervaring? Wij vroegen Marisa naar alle ins en outs die zij ervaarde met haar detox sapjes.
 

 

Waarom wilde je graag een kuur doen? Wat was je doel?

“Ik wilde graag een paar dagen enkel detox sapjes drinken, omdat ik denk dat je hiermee je lichaam kunt reinigen en een boost kunt geven. Daarnaast ben je bewuster van wat voeding met je doet. Ook ging ik begin november op vakantie en wilde ik daarvoor wat strakker zijn.”

 

Wat waren je verwachtingen vooraf van de kuur?

“Ik had verwacht dat het me gemakkelijk af zou gaan. Een paar dagen niet eten. Dat viel me toch een beetje tegen… Vooral dag twee vond ik zwaar. Verder ging het gelukkig wel oké. Ook had ik verwacht dat mijn ongezonde eetgewoonten minder zouden worden en dat mijn (soms) opgeblazen gevoel zou verdwijnen.”

 

Hoe lang heb je detox sapjes gedronken?

“Drie dagen.”

 

Hoe heb je de kuur ervaren? Vond je bepaalde dingen lastig? Zo ja, wat dan?

“Ik vond het de eerste dag  lastig dat ik geen avondeten ‘mocht’ na een dag lang werken. Dit is voor mij toch een fijne beloning en een moment van gezelligheid. Dag twee heb ik me vrij slecht gevoeld. Ik had veel werk die dag en ik werd een beetje duf aan het einde van de middag. Na ’s avonds op tijd naar bed te zijn gegaan, verdween dat gevoel gelukkig. Dag drie vond ik ook een stuk minder lastig. Die ging me prima af.”

Wat vond je fijn aan de detox sapjes en wat minder?

“Ik vond het fijn dat je een voorgeschreven kuur volgt en daar verder niet bij na hoeft te denken. De gembershotjes aan het eind van de middag bijvoorbeeld vond ik een echte opfrisser. Het enige wat ik wel minder vond was dat ik warm eten miste ‘s avonds en het sociale aspect van eten.”

 

Heeft de sapkuur aan je verwachtingen voldaan?

“Ja zeker. Het heeft me echt aan het denken gezet. Vooral met betrekking tot de voeding die ik allemaal binnenkrijgen. Slechte eetgewoontes zijn zo veel makkelijker te doorbreken.”

 

Hoe is je levensstijl na de sapkuur veranderd? Was dit zonder de sapkuur niet gelukt?

“Mijn slechte eetgewoontes heb ik gelukkig kunnen doorbreken. Ik ben bijvoorbeeld minder Cola light en koffie gaan drinken. Dankzij drie dagen detox sapjes drinken heb ik dit ongezonde patroon kunnen doorbreken.

Een lekker kopje koffie of een blikje Cola light kan ik op z’n tijd nog steeds waarderen, maar ik vind gember thee of gewoon koud water nu net zo lekker en verfrissend.”

 

Zou je nogmaals een paar dagen enkel detox sapjes drinken?

“Niet op heel korte termijn, maar wellicht volgend jaar nog eens voor een dag. Ik heb nu ervaren dat het erg goed kan zijn voor mijn lichaam en dat het een positief effect heeft, dus dat zou ik wel nog eens willen ervaren.”

Ben je overtuigd door het verhaal van Marisa en wil je ook detox sapjes proberen? Je kunt vandaag nog gemakkelijk een detox sapkuur bestellen via onze webshop. Eerst meer weten? Je kunt Marisa’s hele verhaal lezen op haar blog