Selecteer een pagina

Een totale reset van het lichaam: dat is precies wat er gebeurt met behulp van detox sappen. Even geen suiker, zuivel, vlees, alcohol of koffie, maar enkel natuurlijke producten vol vitaminen. Dat was precies wat Laura (bekend als @lauras_super_vood) aansprak aan de detox van Sappi. Zij deed een driedaagse kuur en is er erg enthousiast over. Lees hieronder haar ervaring.

 

 

Waarom wilde je graag een kuur met detox sappen doen?

“In ieder geval niet om af te vallen! Veel van mijn volgers op social media dachten dat dat het geval was, bleek uit de vele vragen/opmerkingen die ik kreeg tijdens mijn detox.”

 

Wat was dan wel je doel?

“Ik ben begonnen met detox sappen om mijn lichaam als het ware een totale ‘reset’ te geven. Terug naar de basis. Want ondanks het gegeven dat ik veel van gezond eten en sporten houd, sluipen bepaalde gewoonten er toch in.”


Wat waren de gewoonten waar jij van af wilde?

“Ik hoopte door de detox sappen wat minder zoete trek te hebben, want voor je het weet eet je iedere avond een stukje chocolade of een paar Oreo koekjes. Daarnaast wilde ik de kuur doen om mijn lichaam en weerstand een boost te geven zo net voor de wintermaanden.”

 

 

Wat waren je verwachtingen vooraf van de detox sappen?

“Ik heb eenmaal eerder een driedaagse kuur gedaan en wist hierdoor wel enigszins wat me te wachten stond. Wat ik vooral verwachtte was dat ik het koud zou krijgen en vooral ’s avonds weinig energie zou hebben.”

 

En was dat het geval?

“De eerste twee dagen voelde ik wel weinig energie en wat vermoeidheid, maar erna leek de rust in mijn lichaam juist energie te geven!”

 

 

Hoe heb je de sap detox verder ervaren?

“De detox sappen hebben voor mij positief uitgepakt. Door mijn blog ben ik dagelijks bezig met eten, boodschappenlijstjes, opdrachten voor social media enzovoorts. Het is heerlijk om even drie dagen rust te hebben van de dagelijkse eet- en kook perikelen. Mijn lichaam ging ook bijzonder goed op deze rust. Mijn darmen waren niet eerder zo rustig en mijn buik platter dan ooit.”

 

 

Waren er ook dingen die je lastig vond?

“Niet kauwen met stip op nummer één. Ik ben denk ik in mijn vorige leven konijn geweest en drie dagen alleen vloeibaar voedsel is dan ook best lastig. Daarnaast zitten we nu midden in de koude dagen en is ‘warm’ eten dan ook wel iets wat ik echt heb gemist in die drie dagen. Dit resulteerde erin dat ik op dag twee ’s avonds wel een soepje heb gemaakt.”

“En als laatste, de ‘omgevingsinvloeden’. Omdat ik in die drie dagen niet alleen maar opgesloten in huis kon blijven zitten, en het leven gewoon doorgaat, zat ik op dag twee in de McDonald’s met mijn sapje samen met zes kids om het verjaardagsfeestje van de zoon van mijn vriend te vieren! En dat was best pittig kan ik je vertellen :)”

 

 

Detox sappen

Heb je je echt aan de voorbereiding gehouden?

“Yes. Ik heb mij gehouden aan de voorbereiding en netjes afgebouwd. Dat ging eigenlijk best goed. Ze zeggen niet voor niets ‘een goede voorbereiding is het halve werk’. Ik wist dat dit zou helpen om de sap detox beter door te komen, dus dat was voldoende motivatie om niet de dag ervoor nog een zak chips of koekjes weg te snacken. Fijn ook dat er tips en recepten worden gedeeld om af- en op te bouwen.”

 

 

 

Denk je dat je er ook wat aan hebt gehad dat je je aan de voorbereidingen hebt gehouden?

“Zeker. Wat ik erg prettig vond, was om in de voorbereiding aan de kuur te lezen dat je best een extra banaantje mag eten als je gaat sporten of ’s avonds een groentesoepje mag maken. Ik denk dat ik hierdoor al een stuk relaxter begon aan de kuur. Uiteraard wel met het voornemen me zo goed mogelijk aan de sap detox te houden, maar het feit dat de mogelijkheid bestond was een fijn en geruststellend idee.”

 

 

 

Hebben de detox sappen aan je verwachtingen voldaan?

“Ja zeker! De sapjes zijn erg lekker en hebben voor mijn gevoel ook precies de goede balans/samenstelling. Het ene sapje vult wat meer dan de ander en de gembershotjes om 16.00 uur geven je echt een opkikker.”

 

 

Hoe verliep het opbouwen na de detox sappen?

“Ik had na dag drie eigenlijk zoiets van ‘morgen ga ik direct een cappuccino naar binnen gieten en een bakje havermout met véél pindakaas eten,’ maar eenmaal wakker geworden op dag vier had ik hier helemaal geen trek in en ben ik gewoon netjes begonnen met opbouwen. Ik heb koffie, zuivel en vlees de eerste dagen niet gegeten. Vooral veel fruit en groenten. Ik heb voor mijn gevoel hiermee wel het effect van de detox versterkt en er langer resultaat van. Aangezien ik nog steeds weinig moeite heb om zoetigheden en koffie te laten staan.”

 

 

Hoe is je levensstijl na de kuur veranderd?

“Ik dacht eigenlijk dat een detox van drie dagen misschien redelijk kort is om je hele denk/eet-patroon om te gooien, maar het heeft er toch wel zeker aan bijgedragen. Nu, inmiddels twee weken verder, is de koffie die ik tot nu toe gedronken heb op één hand te tellen. Terwijl ik er voor zeker twee cappuccino op een dag dronk. Ook heb ik minder trek in zoete dingen. En daarmee is eigenlijk voor mij mijn doel wel behaald, een reset van mijn lichaam en even ‘back to basic’.”

 

 

Zou je nogmaals detox sappen  nemen?

“Ja, zeker! Ik denk dat momenten zoals net na de verleidelijke feestdagen vol lekker eten of voor de zomer misschien wel fijne momenten zijn om weer een detox te doen en ik overweeg dit dan ook zeker. Voor mijn gevoel geeft het je lichaam (én geest ook wel) toch een goede boost.”

Wil jij na het lezen van de positieve ervaring van Laura beginnen met detox sappen drinken? Je kunt vandaag nog gemakkelijk een kuur bestellen via onze webshop.