Selecteer een pagina

Gember wordt vaak omschreven als een wortelsoort die tegen heel veel kwaaltjes helpt. Verkoudheid, griep, menstruatiepijn en ontstekingen: allemaal kunnen ze verholpen of verlicht worden door wat gember. Maar wist je dat gemberthee ook helpt bij het afvallen? In deze blog leggen we het je uit en geven we je een recept.

 

Gember heeft een positieve werking op je lichaam. Het helpt namelijk bij het ontgiften ervan. Hierdoor krijgt je spijsvertering een boost en komt deze beter op gang. De giftige stoffen in je lichaam worden dan sneller afgevoerd, waardoor je lichaam beter in staat is om onnodige voedingstoffen en vetten te lozen. Hierdoor helpt gember in het algemeen of gemberthee dus bij het afvallen.

Gember als oplossing

Heb jij hulp nodig bij het ontgiften van je lichaam of wil je wat kilo’s kwijt? Een kop (of twee) gemberthee per dag kan wonderen doen. Hoe je dat maakt? Met dit lekkere, gezonde recept voor gemberthee die je helpt bij afvallen, kun je thuis aan de slag. 

 

Een gemberthee voor het afvallen

Schil een citroen en doe deze samen met een stuk gember (ter grote van je duim) in de juicer. Kook in de tussentijd water. Giet vervolgens het sap in een mok of een groot glas. Doe ook het gekookte water daarbij. Roer het door elkaar en je hebt verse gemberthee die je helpt bij het afvallen. Je kunt voor wat extra  smaak nog een beetje honing of kurkuma toevoegen.

 

Geen juicer in huis? Geen probleem

Onze gembershotjes bevatten alle ingrediënten die je nodig hebt om deze gezonde gemberthee thuis zelf te maken. Voeg een half flesje toe aan een glas gekookt water en je thee is klaar. Zo simpel kan het zijn.

 

Altijd een gembershot in de buurt

Wil je gembershots inslaan om thuis verse gemberthee te maken? In onze webshop kun je gemakkelijk de Gembershot Box bestellen. Je hebt dan meteen 10 gembershotjes in huis die je 3 weken in de vriezer kunt bewaren. En: vanaf nu worden de Gembershot Boxen ook nog eens thuis afgeleverd. Bestel ze in de webshop en kies voor bezorgen. Zo heb jij altijd gembershots in huis. Cheers!