Selecteer een pagina

De zomer komt er weer aan! Dat betekent tijd voor zonovergoten terrassen, BBQ-feestjes én zomerse drankjes. Een verfrissende cocktail op z’n tijd is natuurlijk hartstikke lekker, maar een zomerse dorstlesser hoeft heus niet altijd alcohol te bevatten. Deze homemade iced gemberthee maken is zo gepiept, lekker én gezond.

 

Een tuinfeest of BBQ op de planning staan? Dan is dit drankje de perfecte toevoeging aan jouw gezellige avond. Extra fijn aan deze homemade gember iced tea is dat er geen kunstmatige suikers in zitten. Een gezond, zomers drankje dus! De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis dus een bezoekje aan de supermarkt is niet nodig. Je kunt dus meteen beginnen met deze iced gemberthee maken.

 

Ingrediënten voor 1 kan homemade iced gemberthee

– 2 liter groene thee
– Sap van een flink stuk gember
– Rasp en sap van 1 citroen (optioneel: extra schijfjes ter decoratie)
– Een eetlepel honing
– Een hand muntblaadjes
– Ijsblokjes

 

Zo kun je homemade iced gemberthee maken

Kook 2 liter water en laat daar een zakje groene thee in oplossen. Rasp de schil van de citroen en voeg dit aan de groene thee toe. Pers vervolgens het stuk gember en de citroen uit met een juicer. Voeg het sap hiervan samen met de honing en muntblaadjes toe aan de thee. Ter decoratie kun je nog wat extra schijfjes citroen in de kan doen. Voeg wat ijsblokjes toe en zet de kan voor tenminste een uur in de koelkast.

Geen juicer in huis? Geen probleem. Onze gembershotjes bevatten de ingrediënten die je nodig hebt om deze homemade iced gemberthee te maken. Voeg een flesje toe aan de kan groene thee en voeg verder alleen nog de rasp van een citroen, muntblaadjes, honing en ijsblokjes toe. Zo heb je binnen een handomdraai lekkere iced tea.

 

Altijd een gembershot in de buurt

Wil je gembershots inslaan om deze homemade iced gemberthee te maken? Je bestelt gemakkelijk een Gembershotbox in onze webshop of bij een van onze medewerkers in de winkel. Je hebt dan meteen 10 gembershots in huis.

By the way, we hebben goed nieuws: onze Gembershotbox kan vanaf nu door heel Nederland bezorgd worden! Cheers!

Hou je meer van warme thee? Check hier hoe je zelf thee met gember en citroen kunt maken?