Selecteer een pagina

Danique probeerde drie dagen te ontgiften aan de hand van de kuur van Sappi. Wat ging goed? Wat ging minder? Maar vooral belangrijk: hoe voelde ze zich achteraf? Je leest het hieronder allemaal.

 

Waarom wilde je graag ontgiften met een kuur? Wat was je doel? 

Ik wilde al een lange tijd proberen om te ontgiften aan de hand van een kuur, maar het kwam er eigenlijk steeds niet van. Ik ben erg geïnteresseerd in voeding en gezondheid en wil dus ook graag nieuwe dingen ervaren. Mijn doel was meer om te kijken hoe het was en als ik daarnaast nog wat kilo’s zou verliezen, was dat mooi meegenomen.

 

Wat waren je verwachtingen vooraf van de kuur? 

Ik had eigenlijk niet veel verwachtingen. Ik hoorde hier en daar wel dat het erg zwaar was. Dat bracht me de dagen voor de kuur wel even aan het twijfelen.   

 

Heb je je echt aan de voorbereiding gehouden? Hoe beviel dat? 

Ik heb mij niet helemaal aan de voorbereiding gehouden. Ik doe aan vasten en daarvoor eet ik van 12.00 tot 20.00 dus de tijden weken al af. Verder eet ik (bijna) altijd erg gezond, dus heb qua calorieën wel afgebouwd maar verder mijn eigen voedingspatroon aangehouden.

 

Hoe heb je het ontgiften met de kuur ervaren?

Ik vond de kuur best pittig. De eerste dag ging me prima af en dag twee ook wel. Het werd pas echt lastig toen ik op dag twee moest werken en iedereen om me heen zat te eten… Dag drie vond ik echt onwijs pittig. Ik had geen zin in de sappen meer en dronk liever niks dan nog een sapje eigenlijk. Toch mezelf even opgepept en wat sapjes naar binnen gekregen die dag.

Wat vond je precies lastig aan de kuur?

Het lastige vond ik dat ik een aantal sappen minder lekker vond. Ik hou niet zo van biet en dat zit toch in sommige sappen. Ik denk dat als je de sappen wel allemaal heel lekker vindt je het ontgiften met de kuur gemakkelijk vol kunt houden. Mij gingen de sappen gewoon tegen staan na verloop van tijd.

 

Wat vond je wel fijn?

Wat ik fijn vond aan de kuur is dat je niet hoefde na te denken over wanneer je wat moest drinken, alles stond duidelijk vermeld in het boekje. Net zoals allemaal andere handige tips en informatie. Zo is het overzichtelijk wat je moet doen en kun je direct goed aan de slag.

 

Heb je je na de sapkuur aan het opbouw schema gehouden? Hoe beviel dat? 

Ik heb me niet helemaal aan het opbouw schema gehouden. Ik ben wel begonnen met pure ingrediënten te eten en vermijd zuivel zoveel mogelijk. Verder at ik de eerste dag na de sapkuur minder dan normaal.

 

Hoe voelde je je na de sapkuur?

De mensen die mij hadden verteld dat het pittig zou zijn, hadden gelijk: ik vond het best pittig. Ik ben niet erg afgevallen, maar voelde mij wel fit na de sapkuur. Of dit door de sappen komt, is voor mij nog de vraag, maar ik voel me in ieder geval wel goed.

Wil jij ook proberen om te ontgiften met een kuur? Je kunt vandaag nog gemakkelijk een sapkuur bestellen via onze webshop.