Selecteer een pagina

Ben je al trots aan iedereen aan het verkondigen dat je erover nadenkt om te starten met een ontgiftingskuur? Dan herken je vast het standaard antwoord: ‘maar dan mag je toch echt hélemaal niets eten?’ Best wel irritant. En ook nog eens niet waar, want je kan heus bepaalde dingen eten tijdens je ontgiftingskuur.

 

Ieder lichaam is anders en heeft dus ook andere behoeften. Zeker wat betreft een ontgiftingskuur. Grote kans dus dat terwijl de een gemakkelijk 5 dagen overleeft op sapjes de ander na dag 1 al het gevoel heeft dat ‘ie niet meer kan. Herken jij je vooral in dat laatste? No worries. Deze dingen kun jij eten tijdens je kuur voor wat extra energie:

 

Soep

Mis jij ’s avonds je warme maaltijd? Snappen we. Je mag tijdens de ontgiftingskuur dan ook gewoon verse groentesoep maken. Heb je meteen iets om naar uit te kijken overdag. Probeer bijvoorbeeld eens het recept voor soep in ons detoxboekje. Super lekker als je het ons vraagt.

 

Bananen

Wil je graag sporten tijdens je kuur, maar zit je laag in je energie? Neem gerust een banaan voordat je gaat trainen. Bananen zijn effectief voordat je gaat sporten, omdat ze zowel eenvoudige als complexe koolhydraten bevatten. Dit zorgt ervoor dat je snel energie krijgt, maar ook je energie behoudt, waardoor je langer kunt doorgaan.

ontgiftingskuur

Bessen

Zoete trek? Ga voor bosbessen, frambozen of bramen als snack. Lekker zoet, vullend én toch nog gezond voor tijdens je ontgiftingskuur.

 

Appels

Een appeltje voor de dorst zal je waarschijnlijk niet nodig hebben tijdens je ontgiftingskuur, maar de behoefte om ergens op te kauwen waarschijnlijk wel. Een appel is daar de ideale oplossing voor.

 

Rauwkost

Zin in groente (naast alle groentes die al in de sapjes zijn verwerkt) dan kun je kiezen als rauwkost als tussendoortje. Goed om die ‘vier-uur-dip’ te doorstaan.

Ben je, nu je weet dat je bepaalde dingen gewoon mag eten, van plan om een ontgiftingskuur te gaan doen? Bestel ‘m dan vandaag nog via onze webshop

Bron: Womens Health