Selecteer een pagina

Iedereen begint z’n sapjeskuur met een bepaald doel. De een wilt wat kilo’s kwijt en de ander wil zijn suikerinname naar beneden schroeven. Ook Isa (21) vond het tijd voor verandering. Ze was helemaal klaar met haar ongezonde levensstijl en gooide die volledig om met behulp van een sapkuur. Ze vertelt aan ons hoe ze haar 3-daagse sapjeskuur heeft ervaren.

 

Hoe waren jouw eetgewoontes voor de sapjeskuur?

“Ik had een hele ongezonde levensstijl. Vooral tijdens mijn afgelopen vakantie. Mijn dagen bestonden vooral uit slapen, eten en roken. Op een gegeven moment at ik zoveel dat mijn lichaam gewend raakte aan enorme hoeveelheden eten. Ik had continue honger en was verslaafd aan kaas en suiker.”

En dat moest dus anders volgens jou?

“Na de zomer was ik er helemaal klaar mee. Ik was toen in korte tijd 6 kilo aangekomen dus er moest echt iets veranderen. Daarom begon ik met de sapjeskuur van Sappi. Mijn doel was vooral om van mijn ‘suiker- en eetverslaving’ af te komen. Ook wilde ik stoppen met roken en wat kilo’s kwijtraken.”

Ik had continue honger en was verslaafd aan kaas en suiker.

Waarom heb je specifiek gekozen voor de sapkuur van Sappi?

“Een vriendin van mij had een sapjeskuur bij jullie gedaan. Zij was ontzettend enthousiast. Ook volg ik jullie al een tijdje op Instagram. De foto’s van de kleurrijke sappen en gezonde ingrediënten spraken mij positief aan.”

Wat verwachtte je van de detox sapkuur?

“Ik was vooral bang dat ik veel af zou vallen tijdens de kuur en dat die kilo’s er vervolgens weer dubbel en dwars aan zouden komen. Vooral omdat ik voor de sapkuur veel at en bang was dat ik na de sapjeskuur terug zou vallen in mijn oude eetpatroon. Daarnaast verwachtte ik ook dat het zwaar zou worden om niet te eten.”

 

Was het niet zwaar om van een heel ongezonde levensstijl ineens naar een sapjeskuur over te gaan?

“Dat viel me heel erg mee. Vooral dankzij het afbouwschema dat in het boekje van sapkuur stond. Ik heb precies dat afbouwschema opgevolgd en at daardoor ineens super gezond. Veel havermout (wat ik eigenlijk echt niet lust), rijstwafels, thee en geen suikers. Ook ben ik tijdens de afbouwfase ook direct gestopt met roken.”

Vond je dat lastig?

“Eigenlijk niet. Door mijn nieuwe, gezonde voedingspatroon had ik helemaal geen trek meer in sigaretten. Dat terwijl ik daarvoor best veel rookte. In het begin rookte ik vooral als ik dronk of een feestje had, maar op gegeven moment werd het wel elke dag.”

Door mijn nieuwe, gezonde voedingspatroon had ik helemaal geen trek meer in sigaretten.

En de sapjeskuur zelf, hoe beviel die?

“Ik vond het heel erg goed gaan. Veel beter dan ik had verwacht. De eerste dag vond ik wel zwaar. Ik liep die dag stage en was heel de dag aan het werk. Ook moest ik best een stuk fietsen naar stage en dat was wel heftig op een lege maag.”

“Maar vanaf de tweede dag ging het al een stuk beter. Ik vond de sappen super lekker en ze vulden me ook nog. Ik had verwacht dat ik vaak honger zou krijgen, maar dat was gelukkig niet het geval. Het beviel zelfs zo goed dat ik twee extra dagen wilde doen. Helaas ging ik die dag na mijn sapjeskuur naar Oktorberfest dus dat was niet de ideale situatie. Anders had ik het zeker gedaan. Daarom ga ik nu nog een keer 5 dagen doen.”

Het beviel zelfs zo goed dat ik twee extra dagen wilde doen. Daarom ga ik nu nog een keer een sapjeskuur doen.

Dus de sapkuur heeft wel aan je verwachten voldaan?

“Ja zeker! Ik ben zo’n 7 kilo afgevallen en heb mijn levensstijl helemaal omgegooid. Ik at eerst bijna 9 plakjes kaas per dag en heel veel brood. Nu eet ik bijna geen brood meer en een stuk minder kaas en vlees. Met de sapjeskuur heb ik echt een stap in de goede richting kunnen zetten. Ik ben me meer gaan verdiepen in voeding en heb nu een gezonde levensstijl gevonden.”

Je bent dus al erg gezond bezig. Waarom wil je dan nog een keer een sapjeskuur doen?

“Ondanks dat mijn levensstijl nu gezond is, wil ik wat extra hulp om nog 5 kilo kwijt te raken. Daarnaast ga ik het samen met mijn beste vriendin doen om haar te ondersteunen. Ik wil haar helpen om net zo’n omslag in haar leven te krijgen als ik heb gehad na mijn sapjeskuur.”

Wil jij net als Isa je ongezonde levensstijl achter je laten of wat kilo’s kwijt? Bestel dan vandaag nog onze sapjeskuur via de webshop.