Selecteer een pagina

Ook de medewerkers van Sappi kunnen af en toe wel een sapvasten kuur gebruiken. In november startten drie van onze collega’s (Noëmi, Demi en Pamela) aan hun kuur. In deze blog vertellen zij hun positieve en negatieve ervaringen met hun sapvasten kuur en geven ze tips.

 

Noëmi

 

Positief 
Na de sapvasten kuur van vijf dagen zit ik een stuk lekkerder in m’n vel dan voorheen. Ook ben ik me veel bewuster van wat ik normaal allemaal eet. Zo eet ik vooral bij het avondeten veel minder grote porties. Ook geef ik minder snel toe aan vet eten, zoals pizza, en maak ik meer maaltijden zelf in plaats van dat ik kant-en-klare producten koop. Al met al heb ik aan de kuur dus veel motivatie overgehouden om gezond te blijven eten.  

Negatief
Dit was de tweede keer dat ik een sapvasten kuur deed. Omdat ik over het algemeen best gezond eet en wist wat me te wachten stond, heb ik deze keer minder goed afgebouwd dan de eerste keer dat ik een kuur deed. Ik heb dit verschil wel heel erg gemerkt! Ik had veel vaker echt stevige trek en vond de kuur daardoor lastiger vol te houden dan de vorige keer.

Tip
Mijn tip is daarom om het afbouwen serieus aan te pakken. Je bent dan een paar dagen extra bezig, maar je merkt het verschil heel erg. Daarnaast zijn die paar extra dagen gezond eten alleen maar goed.

 

Demi

 

Positief
Als ik terugkijk op de sapvasten kuur is het grootste pluspunt dat ik nu véél minder cravings heb. Soms heb ik wel zin in iets lekkers, maar nu heb ik na 2 stukjes chocola genoeg, waar ik voor mijn detox na 2 hele repen eigenlijk nog niet genoeg had.

Negatief
Ik deed een 5-daagse kuur, en ik moet wel zeggen dat ik de sapjes zat raakte na een paar dagen. Ik hou echt van lekker eten met veel kruiden. Hoewel de sappen erg lekker waren, miste ik daardoor toch soms wat afwisseling. Gelukkig had ik soep gemaakt, dus had ik nog iets warms en hartigs op een dag.

Tip
Een soepje nemen tijdens de kuur is dan ook echt mijn tip. Soep wordt tijdens je sapvasten kuur echt het hoogtepunt van je dag! Mijn persoonlijke favoriet was tomaat-wortel-pompoensoep. Super makkelijk om te maken en heel erg lekker!

 

Pamela

 

Positief
Dit was voor mij de tweede keer dat ik een sapvasten kuur deed. Hoewel ik het deze keer zwaarder had dan de eerste keer, bleef het positieve effect voor mij hetzelfde. Nu ik klaar ben met sapvasten ben ik een stuk bewuster bezig met eten. Ik eet veel minder dan voorheen en wil het liefst zo gezond mogelijk eten. Hoewel ik tijdens het sapvasten zin had om van alles in m’n mond te stoppen, heb ik dat tot nu toe (ongeveer 2 weken na de kuur) nog steeds niet gedaan.

Negatief
Ik sport normaal zo’n zes dagen in de week best intensief en wilde dat tijdens mijn kuur niet veranderen. Ook sloeg ik ook zo nu en dan een sapje over waardoor ik te weinig energie binnenkreeg. Daar had ik na dag 1 al flink spijt van. Hoewel de workouts zelf prima gingen, merkte ik dat ik er ’s avonds erg doorheen zat. Ik was een stuk vermoeider dan normaal en had erg honger. Hierdoor sliep ik wel vroeg en als een roosje dus dat was dan weer een pluspunt.

Tip
Mijn tip is om tijdens de sapvasten kuur sowieso alle 5 de sappen per dag op te drinken (ook als je even geen trek hebt). En om rustig aan te doen. Dan is het een stuk makkelijker vol te houden.

Wil jij na het lezen van de ervaringen van deze meiden beginnen met een sapvasten kuur? Je kunt vandaag nog gemakkelijk een detox sapkuur bestellen via onze webshop.