Selecteer een pagina

Wie zich gaat verdiepen in sapvasten en detox kuurtjes, stuit binnen een mum van tijd op de meest uiteenlopende ‘feiten’. Op de ene website wordt sapvasten de hemel in geprezen en op de andere met de grond gelijk gemaakt. Zie jij ook door de bomen het bos niet meer? Wij zetten de meest voorkomende fabels en feiten voor je op een rij. Wel zo makkelijk.

 

Fabels

– Je hebt geen honger

Er zijn mensen die beweren hun gehele kuur geen honger te hebben. Helaas gaat het bij de meesten niet zo makkelijk en zijn momenten van honger iets wat onlosmakelijk is verbonden met sapvasten. Gelukkig zijn er bepaalde dingen die je mag eten om dat hongergevoel te verminderen.

 

– Je kunt niet sporten

Voor de echte Sportyspices onder ons reden om niet aan een detox te beginnen, maar guess what? Je hoeft je sportsessie echt niet te laten schieten. Wel zijn een banaantje vooraf en een ‘rustig’ workoutschema key tijdens het sapvasten.

 

– Je hebt geen energie

Hoewel de meesten de eerste dag van hun kuur een dip ervaren, merken ze al snel dat de dagen erna een stuk beter gaan. Vanaf dag twee hebben sapvasters meer energie en zitten ze lekkerder in hun vel.

 

– Je hebt vaak hoofdpijn

Wanneer je weinig eet, kun je hoofdpijn krijgen. Toch is het niet zo dat je tijdens je detox hele dagen hoofdpijn hebt. Als je voldoende water drinkt en aan de hand van het bijgevoegde schema je sappen drinkt, hoef je nergens last van te hebben.

 

– Je kan het best zo snel mogelijk beginnen met een detox

Totally wrong. Het afbouwen van je voeding vóór het sapvasten is essentieel voor je kuur. Beslis daarom tijdig wanneer je een kuur wilt doen en begin ook op tijd met afbouwen. Ook hier hebben wij een handig schema voor.

Feiten

– Je valt af

Over het algemeen krijg je over de gehele dag een stuk minder calorieën binnen dan wanneer je vast voedsel eet. Wanneer je ervoor kiest om niet te eten naast je detox sapjes is de kans daarom groot dat je af zult vallen.

 

– Je zit sneller vol. Ook na je detox

Je lichaam zal er al snel aan wennen om geen (of minder) vast voedsel binnen te krijgen. Je zult daarom merken (meestal na dag 2) dat je genoeg hebt aan de vijf sappen. Ook na het sapvasten zit je wat sneller vol dan voorheen.

 

– Je moet vaker naar de wc

Als je je aan de ‘detox regels’ houdt, drink je veel water en vijf sappen per dag. Dat betekent plassen, plassen, plassen. De. Hele. Dag. Door.

 

– Je krijgt een betere huid

Tijdens het sapvasten krijg je geen voedsel binnen dat soja, lactose of dergelijke voedselproducten bevat. Deze zorgen over het algemeen voor oneffenheden en ontstekingen in de huid, oftewel puistjes. Daarnaast verdwijnen tijdens het sapvasten veel afvalstoffen uit je lichaam, waardoor je huid verbetert.

 

– Je bent bewuster van wat je eet

Na een aantal dagen alleen maar sapjes gedronken te hebben, zal je vast zin hebben in eten. Toch laten de meeste mensen die een kuur hebben gedaan weten dat zij geen behoefte hebben aan ongezond voedsel en juist een gezond voedingspatroon willen voortzetten.

Wil jij na deze fabels en feiten beginnen met sapvasten Je kunt vandaag nog gemakkelijk een detox sapkuur bestellen via onze webshop.