Selecteer een pagina

Als zwangere vrouw kan het best lastig zijn om te begrijpen wat je nu wel en niet kunt eten. Je moeder zegt dit, die ene betrouwbare website zegt dat en ook je vriendinnen komen met allerlei tips. Ben jij zwanger en wil je gezond eten? En zie je door de bomen het bos niet meer? Wij geven je tips.

 

1. Ga voor volkoren of spelt producten

Producten zoals volkoren brood en pasta voorkomen obstipatie. Iets wat vaker voorkomt bij zwangere vrouwen.

2. Eet twee keer in de week vis, waarvan een keer vette vis

Bijvoorbeeld makreel of zalm (niet rauw). Dit stimuleert de hersenontwikkeling en de ontwikkeling van het gezichtsvermogen van de baby. Ook zijn ze een belangrijke bron van vitamine B en eiwit. Perfect dus als je zwanger bent en gezond wilt eten.

 

3. Neem voldoende groente en fruit

Minimaal 300 tot 400 gram groente en twee stuks fruit. Tijdens je zwangerschap heb je extra vitamine C nodig. Dit zit voornamelijk in citrusvruchten en bessen. Met een smoothie van deze vruchten kom je al snel aan de gewenste hoeveelheid als je zwanger bent en gezond wilt eten.

Nu is het logisch dat je niet elke dag tijd of zin hebt om zelf een smoothie te maken. Gelukkig hoeft dat geen probleem te zijn! Wij hebben veel sappen en smoothies op het menu die deze vruchten en groenten bevatten. Ook onze zwangerschapsbox bevat alle essentiële vitaminen en mineralen die jij en je kleintje nodig hebben voor, tijdens en na de zwangerschap. Dus kom vooral een keertje langs of bekijk onze webshop, dan helpen wij je verder

 

4. Eet wat meer peulvruchten

Minimaal een keer per week een maaltijd met bonen bijvoorbeeld helpt al. Peulvruchten bevatten veel vezels, ijzer en eiwitten. Ook zijn ze een bron van calcium en zink, belangrijke mineralen die je nodig hebt tijdens je zwangerschap.

 

 

Speciaal voor alle mommies (to be)

Hulp nodig bij zwanger zijn en gezond eten? Onze zwangerschapsbox bevat alle ingrediënten die je goed kunt gebruiken als je zwanger bent en gezond wilt eten. Om het je allemaal net iets makkelijker te maken ontvang je ook een e-book bij de bevestiging van je bestelling in de webshop met alle informatie die je nodig hebt over de box en zwanger zijn. Zo krijg je een 3 weken schema, voedingstips en tips om fit je zwangerschap door te komen. Daarnaast krijg je ook nog eens hele fijne goodies van Little Indians en kortingsvouchers voor o.a. Blije Boeddha Yoga, BBB Health Boutique, Rotterdamse zwembaden en nog veel meer. Meer weten? Alle informatie over deze box vind je hier.