Selecteer een pagina

Als je zwanger bent, verandert er een hoop in je lichaam. Logisch, er groeit een ander mensje in je. Je bent vaker moe, krijgt waarschijnlijk iets meer trek en ja, komt wat kilo’s aan. De normaalste zaak van de wereld, als je het ons vraagt. Veel vrouwen willen tijdens hun zwangerschap blijven sporten. Om hun routine vast te houden of net wat lekkerder in hun vel te zitten tijdens én na de zwangerschap. Maar bij de combinatie zwanger en sporten zijn er een aantal dingen waarmee je rekening moet houden.

 

Doe rustig aan

Zoals gezegd, je lichaam verandert. En dat is helemaal oke! Je zult waarschijnlijk niet meer zoveel of zo intens kunnen sporten als voor je zwangerschap. Sterker nog: dat is helemaal niet de bedoeling! Wanneer je zwanger bent zijn er juist spieren die je beter niet kunt trainen. Je buikspieren bijvoorbeeld. Wel is het handig om je bekkenbod spieren te trainen. Dit kan ook tijdens een relaxt lesje zwangerschapsyoga of zwemmen.

 

Zorg dat je voldoende energie hebt om te sporten

Je zult waarschijnlijk wat vaker moe zijn dan voorheen. Om je energielevel wat omhoog te brengen voordat je gaat sporten zijn er een aantal belangrijke vitamines en mineralen. Zo zijn de B-vitamines (B2, B3, B5, B6 , B11, B12) en vitamine C belangrijk voor een goede energiestofwisseling. Ze ondersteunen je energieniveau en helpen vermoeidheid te verminderen. Ook magnesium en ijzer helpen je een handje op weg.

Deze vitamines en mineralen zitten voornamelijk in citrusvruchten, bessen en bladgroenten. Wij hebben veel sappen en smoothies op het menu die deze vruchten en groenten bevatten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Dr. Detox of de Blueberry Acai met wat extra spinazie? Perfect als boost voor je workout als je zwanger bent en wil sporten! Ook onze zwangerschapsbox bevat alle essentiële vitaminen en mineralen die jij en je kleintje nodig hebben voor, tijdens en na de zwangerschap.

 

Forceer niets

Even geen zin of echt te moe? Geen probleem. Dan sla je even over. Je lichaam is al hard genoeg aan het werk om een kleintje te onderhouden en heeft daarom voldoende rust nodig. Gun jezelf die rust, want zwanger én sporten is niet niks.

 

Speciaal voor alle mommies (to be)

De zwangerschapsbox bevat alle ingrediënten die je als zwangere vrouw extra goed kunt gebruiken. Om het je allemaal net iets makkelijker te maken ontvang je ook een e-book bij de bevestiging van je bestelling in de webshop met alle informatie die je nodig hebt over de box en zwanger zijn. Zo krijg je een 3 weken schema, voedingstips en tips om fit je zwangerschap door te komen. Daarnaast krijg je ook nog eens hele fijne gooiden van Little Indians en kortingsvouchers voor o.a. Blije Boeddha Yoga, BBB Health Boutique, Rotterdamse zwembaden en nog veel meer. Meer weten? Alle informatie over deze box vind je hier.