Selecteer een pagina

Gember is een van de meest gezonde specerijen ter wereld. De gemberwortel wordt veel gebruikt in Oosterse gerechten, maar wordt ook al jarenlang voorgeschreven in de Chinese en Indiase geneeskunde. En dat is niet voor niets. Gemberwortel kan namelijk een enorm positieve werking hebben op het lichaam. Handig om deze specerij altijd in huis te hebben dus. Wij zette de voordelen van gember voor je op een rij:

 

1. Een natuurlijke ontstekingsremmer

Last van buikpijn, keelpijn, een blaasontsteking of oneffenheden op je huid? Gemberwortel biedt de oplossing. Het goedje werkt antibacterieel en gaat daardoor allerlei vervelende ontstekingen tegen, zo blijkt uit meerdere studies.

 

2. Werkt tegen misselijkheid

Ook tegen zwangerschapsmisselijkheid, wagenziekte en duizeligheid kun je gember gebruiken. Gember bevat de stof gingerol. Dit beschermt de maag en het maagslijmvlies en het normaliseert de darmbeweging bij braakneigingen. Een grote kop gemberthee en je bent zo van bovengenoemde klachten af.

 

3. Lekkere, sterke smaak

Niets is lekkerder dan een kopje verse gemberthee, als je het ons vraagt. Maar ook in baksels en natuurlijk in veel Oosterse gerechten kan de pittige smaak van gember goed tot z’n recht komen. Een beetje gemberwortel en jouw gerecht krijgt meteen wat extra spice én wordt een stuk gezonder.

 

 

4. Detox voor je hele lichaam

Gemberwortel reinigt je lichaam op een natuurlijke manier. De specerij stimuleert de bloedsomloop en wekt op een natuurlijke manier transpiratie op. Hierdoor verlaten afvalstoffen sneller het lichaam. Een natuurlijke, lichamelijke detox dus!

 

5. Een boost voor je immuunsysteem

We zullen vast niet de eerste zijn die je vertelt dat gember het ideale middel is tegen verkoudheidjes en griep. Onder andere de vitamine C in gember geeft je immuunsysteem een enorme boost. Hierdoor maken ziektes en infecties geen schijn van kans.

 

Altijd een gembershot in de buurt

Ben je inmiddels overtuigd van de kracht van gember? Hoewel we het natuurlijk ontzettend gezellig vinden, hoef je niet elke dag langs te komen in de winkel voor je dagelijkse portie. Je bestelt de Gembershotbox gemakkelijk in onze webshop of bij een van onze medewerkers in de winkel. Je hebt dan meteen 10 gembershots in huis. Dan heb je voorlopig wel even een goede dosis gember binnen handbereik. Nog niet overtuigd van de kracht van gembershots? Lees dan hier wat alle voordelen van gember zijn.

 

By the way, we hebben goed nieuws: onze Gembershotbox kan vanaf nu door heel Nederland bezorgd worden! Cheers!