Selecteer een pagina

Veel van onze klanten tikken dagelijks een gembershotje achterover. ’s Ochtends om klaarwakker de dag te beginnen of ’s middags voor wat extra energie. Het gembershotje is zonder twijfel een van de populairste producten in onze winkel én webshop, maar weet jij eigenlijk wel waar gember précies goed voor is? In deze blog leggen we het je uit.

 

Dat gemberwortel ontzettend gezond is, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. En wellicht dat je ook bekend bent met het feit dat gember hoge concentraties anti-oxidanten bevat en daarmee je weerstand ondersteunt, maar deze specerij soort heeft nog veel meer voordelen.

 

Gember verhelpt misselijkheid

Elke zwangere, misselijke vrouw krijgt het advies een stukje gember te nemen tegen de misselijkheid. En dat is niet voor niets. Er is al meerdere malen wetenschappelijk bewezen dat het een redder in nood is bij misselijkheid en maagklachten.

 

Positieve werking

De wortel heeft een positieve werking op de maag en spijsvertering. Gember stimuleert je alvleesklier om spijsverteringsenzymen aan te maken die helpen bij het afbreken van suikers en vetten. Daardoor verplaatst je maaginhoud zich sneller naar je darmen en heb je minder last van een opgeblazen gevoel. Ook blijkt dat het de samentrekkingen in je darmen vermindert.

 

Het werkt ontstekingsremmend

De specerij soort bevat veel ontstekingsremmende eigenschappen en biedt daardoor een hoop voordelen. Heb je last van een rode, geïrriteerde huid? Dan kan regelmatig gember eten of drinken jouw remedie zijn. Maar ook bij huidveroudering, acne, menstruatieklachten, verkoudheidjes of infectie kan het een oplossing bieden.

 

Wel even opletten

Hoewel gember dus ontzettend veel voordelen heeft voor je gezondheid, is het niet altijd aan te raden om grote hoeveelheden te eten. Mocht je bloedverdunners gebruiken, problemen hebben met je galblaas of andere gezondheidsproblemen hebben, raadpleeg dan altijd eerst je huisarts.

.

Altijd een gembershot in de buurt

Ben je inmiddels overtuigd van de kracht van gember? Hoewel we het natuurlijk ontzettend gezellig vinden, hoef je niet elke dag langs te komen in de winkel voor je dagelijkse portie. Je bestelt de Gembershotbox gemakkelijk in onze webshop of bij een van onze medewerkers in de winkel. Je hebt dan meteen 10 gembershots in huis. Dan heb je voorlopig wel even een goede dosis gember binnen handbereik. Nog niet overtuigd van de kracht van gembershots? Lees dan hier wat alle voordelen van gember zijn.

 

By the way, we hebben goed nieuws: onze Gembershotbox kan vanaf nu door heel Nederland bezorgd worden! Cheers!