Selecteer een pagina

De meest gestelde vraag die ons gesteld wordt als het om onze producten gaat is ‘is dat gezond?’ Zo ook over gember. Veel klanten voegen een beetje extra gember toe aan hun juice of lopen elke dag langs voor een gembershotje. Geen idee waarom? In deze blog leggen we je uit of gember gezond is en waarom precies.

 

Gember = gezond

Gember bevat een hoop anti-oxidanten en essentiële oliën. Deze stoffen helpen je lichaam te beschermen tegen hart- en vaatziekten en kanker. Gember is dus niet alleen gezond, maar heeft ook een genezende werking. Het is ook niet voor niets dat de gemberwortel al duizenden jaren in de geneeskunde wordt gebruikt.

 

Gember als medicijn

Zo is inmiddels al bewezen dat gember ontzettend goed helpt tegen bijvoorbeeld reisziekte en zwangerschapsmisselijkheid, maar ook tegen maag- en darmklachten. Dit komt door de stoffen gingerol en shogaol, die gember bevat. Deze zorgen voor de pittige, scherpe smaak maar verminderen ook het samentrekken van de darmen, neutraliseren maagzuur en nemen de neiging tot braken af.

 

 

Bouwstenen voor een gezond lichaam

Verder bevat gember een hoop eiwitten, koolhydraten en vezels: bouwstenen die voor een gezonde werking van het lichaam zorgen.

 

 

Vitaminen en mineralen

Alsof dat nog niet genoeg is, bestaat een stukje gember ook uit ontzettend veel vitaminen en mineralen. Zo vind je in gember de vitaminen B1, B2, B6 en vitamine C. De mineralen die in gember zitten zijn natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink.

 

 

Een hele box vol

Al met al kunnen we dus gerust zeggen dat een beetje extra gember in je juice ontzettend gezond is. Ook een dagelijks shotje gember kunnen we van harte aanbevelen! Hoewel we het gezellig vinden als je elke dag langs komt bij ons in de winkel om een shotje te halen, hoeft dit niet. Je kunt ook meerdere shots in een keer ophalen en deze bewaren in de vriezer. Of nog beter: je kunt een hele box met gembershots bestellen.

 

 

Altijd een gembershot in de buurt

Je bestelt de Gembershotbox gemakkelijk in onze webshop of bij een van onze medewerkers in de winkel. Je hebt dan meteen 10 gembershots in huis. Dan heb je voorlopig wel even een goede dosis gember binnen handbereik. Nog niet overtuigd van de kracht van gembershots? Lees dan hier wat alle voordelen van gember zijn.

 

By the way, we hebben goed nieuws: onze Gembershotbox kan vanaf nu door heel Nederland bezorgd worden! Cheers!