Selecteer een pagina

Niet een, niet twee maar drie keer een sapjes dieet volgen. Sappi’s Anouk deed het en ze is er nog lang niet klaar mee. Sterker nog: binnenkort gaat ze weer een kuur doen. Waarom Anouk zo vaak een detox kuur doet? In deze blog legt ze het ons uit.

 

 

Waarom koos je er de eerst keer voor om een sapjes dieet te doen?

“Omdat veel mensen om mij heen dit toen ook deden. Ik hoefde het daarom niet in m’n eentje te doen en het is veel leuker en ook makkelijker om het samen te doen, zodat je elkaar kan motiveren. Ik wilde het al een tijdje doen, maar vond het toch spannend de eerste keer.”

 

Wat was toen je doel met de kuur?

“Meer motivatie krijgen om gezonde eetgewoontes vol te houden. Over het algemeen eet ik best gezond en ben ik daar veel mee bezig, maar soms heb ik het erg druk waardoor dit er een beetje bij inschiet. Ik merk dat het voor mij dan goed helpt om een sapjes dieet te volgen. Ik word dan heel bewust van wat ik op een dag eet en drink en besef dat het soms ook wel iets minder kan en ik niet altijd aan al m’n cravings hoef toe te geven. Daarnaast merk ik dat ik door een detox kuur en het juist op- en afbouwen van mijn voeding er omheen heel snel lekker strak in mijn vel gaat zitten. Mijn hoofddoel is niet om af te vallen, maar dat is altijd mooi meegenomen.”


Hoe vaak heb je inmiddels al een sapjes dieet gedaan?

“Drie keer. De eerste keer ben ik begonnen met drie dagen, omdat ik nog niet zo goed wist wat ik kon verwachten en dat mij al heel lang leek. Vervolgens heb ik nog twee keer vijf dagen een kuur gevolgd. Ik merk dat ik dit veel fijner vind en het veel meer effect heeft. Meestal zit je er op dag 2 of dag 3 juist helemaal lekker in en kun je de rest van je detox gemakkelijk volhouden. Ik wil de volgende keer heel graag zeven dagen detoxen!”

 

 

Wat zorgt ervoor dat je steeds opnieuw een sapjes dieet wilt doen?

“Om de paar maanden lukt gezond eten gewoon even niet meer. Vooral in de winter als het slechter weer is, neig ik sneller naar ongezonder eten. Een sapjes dieet werkt dan goed om weer een soort frisse start te make. Het voelt echt als een soort reset van je lichaam en ik heb ook het gevoel dat ik mijn lichaam even rust geef door alleen sappen te drinken.”

 

Waarom kies je telkens weer voor Sappi om de kuur bij te doen?

“Omdat ik de sappen oprecht heel erg lekker vind! Ik had van te voren altijd gedacht dat de sappen van een detox kuur niet lekker zouden zijn, maar dat is totaal niet het geval. Daardoor is het ook echt geen straf om te detoxen. Daarnaast heb ik altijd een voorkeur voor Sappi omdat ik zeker weet dat alles vers gemaakt wordt.”

 

 

Is er een bepaald verschil dat je merkt na je tweede of derde keer detoxen ten opzichte van de eerste keer?

“Het grootste verschil dat ik merk is mentaal. De eerste keer zag ik drie dagen detoxen als heel erg lang en zag ik er ook een beetje tegen op om verder helemaal niets te eten naast de sappen. Bij de tweede en vooral de derde keer detoxen wist ik van tevoren precies waar ik aan begon en ook hoe mijn lichaam hier ongeveer op zou gaan reageren. Daardoor had ik ook meer zin om te detoxen.”

 

 

Detox sappen

Zijn er dingen die je nog steeds lastig vindt aan de kuur, ook nu je hem al een paar keer hebt gedaan?

“Het enige dat ik lastig vind, is dat je niks warms eet, vooral in de winter. Dan maak ik vaak warme soep in de avond. Meestal kies ik voor tomatensoep. Ik doe hier dan ook alle groenten in die ik nog over heb van voor mijn detox, zodat ik niks hoef weg te gooien. Ik maak dit wel zonder dierlijke producten en bouillon. Wat hier ook tegen helpt is veel thee drinken. Het helpt sowieso om heel veel te drinken naast de sappen van de detox kuur en in de winter is thee dan extra fijn. Ik doe ook vaak mijn gembershot in heet water, dan heb je gewoon gemberthee en krijg je alsnog het shotje van die dag binnen!

Verder gaat het me na een aantal keren juist makkelijker af. Ik weet vooraf waar ik aan begin en ook wat ik beter wel of niet kan doen tijdens mijn detox. Zo vind ik het niet fijn om te detoxen tijdens een hele drukke week waarin ik bijvoorbeeld etentjes gepland heb, want dan is het veel lastiger om het vol te houden en om daar nee tegen te zeggen. Ik haal ook geen boodschappen in huis die kunnen zorgen voor verleiding. Ik doe altijd boodschappen na mijn detox, dan ben ik namelijk ook meteen gemotiveerd om gezond eten te halen.”

 

 

 

Houd je je nog steeds elke keer aan de voorbereidingen?

“Ja! Ik geef er wel een beetje mijn eigen draai aan. Ik eet niet precies wat er in het afbouwschema staat, maar ik laat wel alles staan dat wordt afgeraden tijdens het afbouwen. Zo drink ik geen koffie of alcohol meer, eet ik geen vis (vlees eet ik sowieso niet) en neem ik ook geen zuivel tijdens de vijf tot drie dagen voor mijn detox. Ik merk nog steeds tijdens elke detox kuur: hoe beter ik afbouw, hoe gemakkelijker mijn detox kuur verloopt.”

 

 

 

Denk je dat het effect van het sapjes dieet minder wordt naarmate je ‘m vaker doet of dat het juist beter wordt?

“Ik denk dat het effect van de kuur hetzelfde blijft óf beter wordt, maar zeker niet minder! Ik merk dat ik het steeds beter en langer vol kan houden waardoor het ook meer effect heeft. Door een detox kuur te volgen leer je dat je niet altijd direct hoeft te eten als je een klein beetje trek hebt. Je kan makkelijker even wachten en vervolgens een bewuste keuze maken.”

 

 

Ga je binnenkort weer een sapjes dieet doen?

Ja! Het is ondertussen al een tijdje geleden dat ik een detox kuur heb gevolgd en ik merk dat ik er echt weer zin in heb. Ik weet dat een vriendin het binnenkort ook weer wilt doen en ik vind het toch altijd net iets fijner om het samen te doen, dus dat lijkt me een goed moment.

Wil jij na het lezen van de positieve ervaring van Anouk beginnen met een sapjes dieet? Je kunt vandaag nog gemakkelijk een kuur bestellen via onze webshop.